За Нас.

Нашата история

Нашите корени произлизат от далечната 1993 година в морска Арапя, където на малкия плаж на къмпинга се ражда ресторант Пънчетата. Във времето се доказва като място, където можете да се насладите на вкусна храна и добро обслужване в хармония с морето.

През 2018 година ресторант Пънчетата отваря врати и в гр. София. Идеята е да пренесем приятната атомосфера, вкусната храна и доброто обслужване. Концепцията ни се базира на авторска кухня със сезонни предложения. Това ни позволява да използваме винаги пресни продукти и да предложим разнообразие от вкусове и аромати. При нас ще имате възможността да опитате модерна българска кухня с интернационален туист.

- Главен готвач Шеф Атанас Балкански

Атанас Балкански е роден на 02.10.1993г. в гр. Пловдив и е второ поколение готвач в семейството си. Започва своето професионално развитие на 17 годишна възраст, като работи в редица ресторанти в страната. Завършва кулинарна академия HRC, трупа опит и работи в престижни ресторанти и хотели в Европа и САЩ. След завръщането си, той е неизменна част от екипа на ресторант Пънчетата, гр. София. През 2020 година взима участие в реалити формата Hell’s Kitchen Bulgaria и завършва на почетното второ място.

3Z2A9233
19.04.-09
3Z2A7918
3Z2A7421 copy